Aesthetica

Het begrip ‘Aesthetica’ vindt zijn oorsprong in het betoverende Griekse woord ‘Aisthétikos’ dat de kunst van esthetiek en schoonheid vertegenwoordigt, de leer die onderzoekt hoe elementen van schoonheid diepgaand de menselijke emotie kunnen beroeren. Ons lustrum draagt deze eervolle naam met trots, aangezien wij, als toekomstige tandartsen en mondhygiënisten, ons dagelijks intensief bezighouden met de esthetische aspecten en de schoonheidsleer van het menselijke gebit.

Het 60-jarig jubileum, dat tevens bekend staat als een diamanten mijlpaal, vormt een perfecte weerspiegeling van onze reis. Diamanten worden vaak beschouwd als een symbool voor pracht en behoren tot een beeld van onovertroffen schoonheid en esthetische perfectie, wat natuurlijk aansluit bij ons thema ‘Aesthetica’. Hierbij is het opmerkelijk toevallig dat wij in ons beroep dagelijks werken met … diamant, diamantboren stellen ons in staat de esthetiek van onze patiënten te herstellen en te verfijnen. Deze diamanten die synoniem staan voor schoonheid, blijken zo voor ons van onschatbare waarde, hun betekenis reikt dus verder dan alleen de symboliek.

Merk ook op dat wij ons XIIe lustrum vieren, het getal 12 wordt erkend als het getal van perfectie. Dit symboliseert de onvermoeibare zoektocht naar perfectie en schoonheid die ons als toekomstige tandartsen en mondhygiënisten drijft. Het bereiken van deze mijlpaal in ons bestaan weerspiegelt niet alleen onze toewijding aan de kunst van de esthetiek, maar ook ons voortdurend streven naar excellentie in de zorg voor de mondgezondheid van onze patiënten. De harmonieuze samenkomst van esthetiek, schoonheid en perfectie vormt het essentiële ethos van ‘Aesthetica’.

Nieuws

Afschaffen papieren declaratieformulier

Vanaf vandaag, 24 maart, is het niet meer mogelijk om te declareren via een papieren declaratieformulier. Enkel het online declaratieformulier wordt nog gebruikt. Dit formulier kan gevonden worden onder "Vereniging" -> "Online declaratieformulier".

Lees meer