Onderwijsorganen
De Facultaire StudentenRaad (FSR) en UMC-Raad
De Infectiepreventie Commissie / Commissie Patiëntzorg (IPC/CPZ)
Het Tandheelkundig Studenten Overleg (TSO)
Het Discipline Overleg Orgaan Tandheelkunde (DOOT)
Materialen en Instrumenten Commissie (MICT)
Onderwijscommissie
Heb je vragen over het onderwijs? Zit je met op- of aanmerkingen over tentamens, praktijk of verschillende onderwijsblokken? Ben je benieuwd wat er gebeurt met jouw commentaar als je een blokevaluatie invult? Dan moet je bij de Onderwijscommissie zijn!
De Onderwijscommissie is een commissie bestaande uit alle jaarvertegenwoordigers en de studentvertegenwoordigers uit de verschillende medezeggenschapsraden en -commissies, namelijk uit het Onderwijs Management Team Tandheelkunde, de Opleidingscommissie, de Infectiepreventie Commissie/Commissie Patiëntzorg, het Tandheelkundig Studenten Overleg, Discipline Overleg Orgaan Tandheelkunde, Facultaire StudentenRaad en UMC-Raad. Ook de studentassessor van de Medische Faculteit zal aanwezig zijn.
Iedere maand komt de commissie bij elkaar om lopende zaken te bespreken. Problemen die naar voren zijn gekomen of zijn voorgevallen bij de jaarvertegenwoordigers, de verschillende raden en commissies, of de studentassessor, worden in deze vergadering besproken. Samen brainstormen wij over ideeën en oplossingen voor problemen. Komen wij er niet gezamenlijk uit, dan kunnen zaken zo ook worden meegenomen naar een andere commissie die voor een oplossing of verbetering kan zorgen. De Onderwijscommissie is dus een interactief overlegorgaan dat als doel heeft de belangen van de student te behartigen.
Wij kunnen niets zonder input van de studenten zelf. Het is dan ook uiterst belangrijk dat jullie, de studenten, met problemen op jullie jaarvertegenwoordiging afstappen en deze problemen aankaarten. Wil je op een andere manier bijdragen aan het onderwijs, dan is het invullen van de blokevaluaties een goed begin! Door middel van deze evaluaties komen de problemen direct waar ze thuis horen. Wil je meer weten over de verschillende onderwijsorganen? Kijk dan bij het kopje Onderwijsorganen.
Twijfel dus niet als je een vraag of probleem hebt, maar laat het je jaarvertegenwoordiging weten! Zij kunnen je advies geven en verder helpen. Ook ben je van harte welkom met vragen en problemen in de TFV kamer. Schroom dus niet, loop gerust eens binnen en spreek een van ons aan. Je kunt ook altijd per mail bij ons terecht!
Namens de OWC,
Isa Koning
Vice-Praeses h.t. der Tandheelkundige FaculteitsVereniging Nijmegen
Commissieleden:
Lotte Woud
Isa Koning
Carlijn Flapper
Dieke Wijdeven
Celeste Janssen
Michel de Bot
Duncan Matse
Aryan Zanjani
Danique Johannes
Jackelien Netjes
Mathab Jamal
Lucree Siebers
Charlotte Beniers
Timo Wijma
Stijn van der Velden
Niels van de Beek
Emma Kooistra
Jaap Spaargaren
José Kooloos
Shayan Pouragheli
Bram Sombekke
Nikki Daniëls
De Facultaire StudentenRaad (FSR) en UMC-raad
Facultaire StudentenRaad
De Facultaire StudentenRaad bestaat uit 8 studenten, samengesteld uit studenten van de studies Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Tandheelkunde.
De FSR is een medezeggenschapsorgaan voor studenten op facultair niveau. Dit betekent dat studentleden de mogelijkheid hebben om mee te praten over het beleid en bestuur van de universiteit op facultair niveau. De FSR behartigt de belangen van alle studenten van een faculteit. Dit houdt in dat zij alles wat te maken heeft met onderwijskwaliteit kan aankaarten bij de faculteit. Voorbeelden hiervan zijn problemen of wensen met betrekking tot de onderwijsfaciliteiten (ICT, lokalen, het gebruik van Brightspace), studentenwelzijn en -begeleiding, internationalisering en duurzaamheid. Uiteindelijk is de FSR de stem van alle studenten van de faculteit richting de beleidsmakers.
Het is een streven om minimaal 2 studenten van Tandheelkunde zitting te laten nemen in de FSR. Welke studenten dit zijn, wordt bepaald aan de hand van een verkiezing die plaats zal vinden in mei.
De UMC-Raad kent 24 leden en is een mengelmoes van hoogleraren, promovendi, doktoren en studenten. De UMC-Raad brengt advies uit op gebieden waar patiëntzorg, onderwijs en onderzoek elkaar raken. Voor de studenten zijn er meerdere relevante onderwerpen, zoals de Onderwijs en Examenregeling (OER), de kwaliteitsgelden en hoogleraarbenoemingen. Het is voor studenten het ‘hoogst’ mogelijke medezeggenschapsorgaan, maar vergt daarom ook veel tijd naast de studie. De studenten die voor de FSR verkozen zijn, nemen ook plaats in de UMC-raad, dus ook daar is het streven om 2 studenten Tandheelkunde plaats te laten nemen.
Studentleden Tandheelkunde FSR en UMC-Raad 2021-2022:
- Wietske Derksen
- Anouk Boksem
Opleidingscommissie
Deze commissie bestaat uit 12 leden, namelijk 6 studentleden en 6 docentleden.
De OLC heeft een adviserende rol. De commissie heeft tot taak, gevraagd en ongevraagd, advies uit te brengen aan verschillende andere commissies over de uitvoering van het onderwijs en over de onderwijs- en examenregeling (de OER). De voorzitster van het jaar 2020-2021 is mw. dr. W.A. Fokkinga.
De aanwijzing van de studentleden vindt plaats door middel van verkiezingen. Iedereen kan zich verkiesbaar stellen. De verkiezingen vinden elk jaar plaats in mei.
Email OLC: olc.thk@radboudumc.nl
Studentleden OLC Tandheelkunde:
Rama Mourad
Carlijn Flapper
Niels van de Beek
Jackelien Netjes
Jaap Spaargaren
Duncan Matse
De Infectiepreventie Commissie / Commissie Patiëntzorg (IPC/CPZ)
Tandheelkundig Studenten Overleg
Het TSO oftewel Tandheelkundig Studenten Overleg is een vergadering van vijf of zes studenten Tandheelkunde met (Dit is een vergadering Helma van Schaik en Willibrord Goverde) en de opleidingsdirecteur Dr. van der Sanden
Het TSO vergaderen ongeveer 5 keer per jaar. Alle vrij brede en algemene problemen worden komen hierbij aan bod (facilitaire zaken, renovatie, patiëntenzorg, ICT,), maar het is ook een goed klankboord voor de TFV om met problemen/ideeën te komen. Huidige studentleden: Lotte Woud, Wietske Derksen, Jose Kooloos, Timo Wijma en Niels van de Beek.
Email TSO: tso.thk@radboudumc.nl
Studentleden TSO:
Lotte Woud
Wietske Derksen
Jose Kooloos
Niels van de Beek
Discipline Overleg Orgaan Tandheelkunde
Het Discipline Overleg Orgaan Tandheelkunde is een overlegorgaan met verschillende afgevaardigden van de drie opleidingen Tandheelkunde in Nederland. Nijmegen is tijdens deze vergaderingen vertegenwoordigd door het afdelingshoofd prof. dr. De Bruyn en de opleidingsdirecteur Dr. van der Sanden. Daarnaast gaat er altijd 1 student en een secretaris mee. De vergaderingen zijn vaak één keer in de 2 à 3 maanden.
Studentlid DOOT:
Jackelien Netjes
Jaarvertegenwoordiging Tandheelkunde
Jaar 1
Richard Romp
Tess Wolbert
Jaar 2
Bram Sombekke
Nikkie Daniels
Jaar 3
Charlotte Beniers
Timo Wijma
Jaar 4
Mahtab Jamal
Marjolein Boot
Jaar 5
Michel de Bot
Duncan Matse
Jaar 6
Carlijn Flapper
Jackelien Netjes
Materialen en Instrumenten Commissie
De Materialen en Instrumenten Commissie Tandheelkunde is een commissie die alle zaken bespreekt betreffende materialen en instrumenten binnen Tandheelkunde, zowel in de OWP als het kliniekenplein. Van het afdrukmateriaal wat op zaal wordt gebruikt, tot de jassen en van de monsters tandpasta tot de ragers. Daarnaast worden alle aanvragen voor nieuwe materialen in deze commissie besproken en goedgekeurd.
In MICT zitten 2 studentleden. Studentleden worden geselecteerd aan de hand van sollicitaties die plaatsvinden op het moment dat er een plek in de commissie vrijkomt.
Email MICT: mict.thk@radboudumc.nl
Studentleden MICT:
Michel de Bot
Shayan Pouragheli
Onderwijs Management Team Tandheelkunde
Het Onderwijs Management Team Tandheelkunde bestaat uit ongeveer 10 leden, met onder andere verschillende docenten, de studieadviseuze en 2 studentleden. De voorzitter is de opleidingsdirecteur, Dr. van der Sanden
Het OMTT is verantwoordelijk voor het management van het onderwijsprogramma van de opleiding Tandheelkunde. OMT’s bestaan alleen maar op de Faculteit der Medische Wetenschappen en hebben voor een deel een functie die gelijk staat aan sommige Opleidingscommissies op andere faculteiten. Het OMTT is voor het onderwijs op Tandheelkunde één van de belangrijkste organen en is vooral een beslissend orgaan. Het OMTT behandelt de boekenlijsten, de roosters, de blokevaluaties, de inhoud van het curriculum en de onderwijsprogramma’s, en bewaakt de kwaliteit van het onderwijs.
Email OMTT: omtt.thk@radboudumc.nl
Studentleden OMT Tandheelkunde:
Jose Kooloos
Bram Sombekke
Studenten Overleg Mondzorgkunde
SOM staat voor Studenten Overleg Mondzorgkunde. Dit overleg word iedere onderwijsperiode georganiseerd. Hier zullen alle jaarvertegenwoordigers (JVT) aanwezig zijn om terug te blikken op de afgelopen periode. Uit ieder jaar zijn minimaal 2 jaarvertegenwoordigers, zij bekijken de gang van zaken en inhoud van het onderwijs uit hun studiejaar. Op deze manier kunnen we een goed en duidelijk beeld vormen over goede en minder goede/verbeterpunten voor de opleiding.
Wanneer al deze punten verzamelt zijn zullen deze naar de opleidingcommissie (OC) van mondzorgkunde worden gestuurd. Hier bespreken ze de punten nog eens en zullen er waar kan en mogelijk oplossingen voor worden verzonnen.
Mochten er nog vragen zijn over de SOM of heb je nog punten die je graag een keer ter sprake zou willen laten komen? Of misschien lijkt het je leuk om zelf JVT te worden?
Mail dan naar: assessorii-tfv@radboudumc.nl
commissieleden:
Iris Damen (VP)
Buse Caliskam
Femke Westenberg
Gilbert Guerra Enriquez
Jamilla Noya
Marceline Sanders
Maxime Schoffelen
Mette Quaedvlieg
Talan Omar
Word lid van de Tandheelkundige FaculteitsVereniging Nijmegen
Contact
Philips van Leydenlaan 25
6525 EX Nijmegen
Ruimtenummer -1.050
TFV@radboudumc.nl
024-3614047 (tussen 12:30 & 13:30)